Khoisans ekologiska Bourbonvaniljpulver produceras endast av finmalda vaniljstänger, utan konserveringsmedel eller tillsatser. Bourbonvaniljens smak är söt, intensiv och fyllig och av alla vaniljsorter brukar den kategoriseras som den mest smakrika. Vanilj passar perfekt till exempelvis desserter, bakverk och som smaksättare i smoothies. 10 gram vaniljpulver motsvarar cirka 5 vaniljstänger.
Vaniljen från Khoisan Gourmet kommer från Madagaskar som är världens största vaniljproducent. Att odla vanilj kräver tid och finess. Kryddan växer på orkidéplantor som pollineras för hand och sedan skördas. Därefter lämnas den att torka i månader under ständig övervakning för att smaken ska hinna utvecklas.
Tips!
Byt ut vaniljsocker i recept mot äkta vanilj. Eftersom vaniljpulver är så smakrikt behövs bara en liten mängd. Man brukar räkna med att det endast behövs ¼ så mycket vaniljpulver som vaniljsocker för att få samma smak.