Bruschetta med färskost och rödlök

Bruschetta med färskost och rödlök

Bjud dina gäster på en dos av Italien med smaker av tomat, vitlök och basilika som går hem hos de flesta. Vårt recept bjuder dessutom på en twist i form av rödlök, färskost och pinjenötter. Väldigt gott!

Ingredienser

4 portioner (en brödskiva/person)

surdegsbröd
ca 30 stycken små tomater (gärna blandade färger)
1 kruka färsk basilika
1 vitlöksklyfta
0,5 rödlök
olivolja
salt
pinjenötter
färskost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär fyra skivor av brödet och dela på mitten.
  3. Lägg på en ugnsplåt, använd gärna en bakmatta. Vänta med att ugnsrosta.
  4. Hacka tomater och rödlök smått. Dela även basilikabladen i mindre bitar och riv vitlöken fint. Blanda ihop och smaka av med salt och olivolja.
  5. Ringla över olivolja på brödskivorna och rosta i ugnen i ca 8 minuter eller tills de fått färg.
  6. Torrosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
  7. Bred på färskost på brödskivorna och toppa sedan med tomatröran, ringla gärna på lite extra olivolja och avsluta sedan med pinjenötterna.
  8. Varsågod! Njut av fantastiska italienska smaker.
ecoLiving Bakmatta

Receptet är publicerat 2023-02-06

Jordklok.se - Utvalda produkter sedan 2007

Jordklok.se - Handla naturligt, ekologiskt och hållbart!

Vi är en av Sveriges ledande nätbutiker för ekologisk hudvård, naturlig hårvård, miljövänlig tvätt- och rengöring samt det mesta du behöver för en hållbar livsstil! Har du tips och råd att dela med dig, eller saknar du din favoritprodukt, tveka då inte att kontakta oss!

Kundomdöme 4,8 av 5 på Prisjakt!

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt