Himalayasalt i bitar är ett naturligt bergsalt som har lagrats i de pakistanska Himalayabergen under tusentals år. Himalayasaltet har en naturligt vacker aprikosfärg och innehåller en mångfald av mineraler och spårämnen, bland annat mineraler som inte finns i vanligt bordssalt (ren NaCl). Saltet innehåller mycket lite jod (ca. 5 μg/100g).
- Rikt på mineraler och spårämnen.
- Oraffinerat – inga tillsatser.
- Biologiskt nedbrytbart.
- Fritt från allergiframkallande ämnen.
Användning:
Kan användas till all slags matlagning, kryddsättning osv., men också som saltdryck eller bad- och fotsalt.
I badet:
Ta 300-500 g direkt i vattnet. Ligg i badet cirka 20 minuter och låt huden självtorka när du stiger upp.
Traditionell saltkur:
Blanda ner 50-60 g salt i cirka 3 dl vatten och låt saltet lösa upp sig helt. Tillsätt ytterligare salt och rör om tills vattnet är helt mättat, och olösta saltkristaller finns kvar. Tag 1 tsk av drycken i ett glas vatten varje morgon på fastande mage.
Tips! Himalayasalt i bitar är även vackert som bordsdekoration.