Stäng

Optiat - Made of waste

Optiat är ett brittiskt varumärke som skapar naturliga, hållbara och handgjorda kroppsskrubbar av kasserade kaffesumpar från Londons caféer, barer och restauranger. Genom att återanvända kaffesump ger Optiat nytt liv åt ingredienser som annars skulle ha kastats. Deras olika skrubbar har naturligt en hög nivå av såväl antioxidanter som koffein vilket gör huden mjuk och len samtidigt som de skapar en härlig doftupplevelse.

Optiat grundades 2016 av syskonen William och Anna Brightman. Allt började en morgon efter att William tagit dagens första kaffe på sitt lokala fik. Där och då insåg han att han ensam kastar bort en stor mängd kaffesump rakt ner i soporna. Och med tanke på kaffebranschens storlek, måste avfallet vara enormt - och han hade rätt. Bara i Storbritannien skickas över 500.000 ton kaffe till deponi varje år. Då slogs han av tanken att skapa en produkt som skulle kunna bidra till att minimera detta och istället främja en cirkulär ekonomi. Han och systern Anna spånade vidare och hudvårdsmärket Optiat föddes. Ett varumärke som främjar hållbarhet och vill inspirera hela skönhetsindustrin till att vara mindre slösaktig.

Sortering:

Ditt urval matchade inte några artiklar!


Jordklok.se - Handla naturligt, ekologiskt och hållbart!

Vi är en av Sveriges ledande nätbutiker för ekologisk hudvård, naturlig hårvård, miljövänlig tvätt- och rengöring samt det mesta du behöver för en hållbar livsstil! Har du tips och råd att dela med dig, eller saknar du din favoritprodukt, tveka då inte att kontakta oss!

Klicka här för att se våra omdömen hos Prisjakt!

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt