Matcha Latte med kardemumma

Luta dig tillbaka med en krämig Matcha Latte. Matcha är ett grönt te som malts till ett fint pulver och har länge varit en del av den japanska tetraditionen. Teet sägs ha både lugnande och uppiggande effekt men då det innehåller en del koffein kan det vara smart att undvika att dricka det på kvällen. I vår Matcha Latte har vi blandat i kardemumma och vaniljpulver för en extra lyxig touch men det går minst lika bra utan om du hellre föredrar det!  Vill du ha något att mumsa på till din latte så kan vi tipsa om våra goda chokladbollar med mullbär.

Ingredienser

1 - 1,5 tsk matchapulver
0,5 dl kokhett vatten
2 dl valfri mjölk (vi använde iKaffe)
1-2 tsk agavesirap
1 krm vaniljpulver
1 krm kardemumma

Gör så här

  1. Tillsätt Matchapulver i en skål med det heta vattnet.
  2. Vispa i snabba rörelser som ett W med matchavispen tills alla klumpar är borta. Tillsätt sedan vaniljpulver och kardemumma.
  3. Värm mjölken i en kastrull och tillsätt agavesirap. Börja med en mindre mängd och tillsätt sedan mer agavesirap om du vill ha den sötare, det kan du i så fall göra vid servering. Vispa några snabba drag så du får lite skum.
  4. Antingen kan du blanda i Matchan i kastrullen med mjölken eller så häller du över Matchan i en kopp och häller sedan den varma mjölken över. Vilket som funkar bra.
  5. Njut av din Matcha Latte!

Receptet är publicerat 2021-04-26

Jordklok.se - Utvalda produkter sedan 2007

Jordklok.se - Handla naturligt, ekologiskt och hållbart!

Vi är en av Sveriges ledande nätbutiker för ekologisk hudvård, naturlig hårvård, miljövänlig tvätt- och rengöring samt det mesta du behöver för en hållbar livsstil! Har du tips och råd att dela med dig, eller saknar du din favoritprodukt, tveka då inte att kontakta oss!

Kundomdöme 4,8 av 5 på Prisjakt!

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt