Stäng
Recept på kexchoklad

Kexchoklad med hasselnötskräm

Bjud dina gäster på hemgjord kexchoklad, vi lovar att det kommer bli en succé! Fyllning och val av choklad (som du doppar i) kan varieras efter smak och tycke. Den här gången körde vi på hasselnötskräm för att få en julig touch!

Ingredienser

16 smörgåsrån
1 burk hasselnötskräm (det blir lite över)
200 g valfri choklad

Gör så här

  1. Smält chokladen i vattenbad.
  2. Bred på ett jämt lager av hasselnötskräm på ett smörgåsrån. Lägg sedan på ett smörgåsrån och bred på ett lager till. Upprepa tills du har fyra lager smörgåsrån och tre lager hasselnötskräm. Fortsätt tills alla 16 smörgåsrån är slut.
  3. Se till så att du pressat ihop rånen så mycket som det går, utan att de går sönder. Ta sedan en vass kniv och dela dem i 3 lika stora bitar. Testa dig fram vilken teknik du tycker fungerar bäst, skära rakt igenom eller såga.
  4. Ta en vass skalkniv och sätt i kexet och doppa sedan i choklad, lägg tillbaka dem på ett bakplåtspapper. Täck över det lilla hålet från kniven med lite choklad. När du doppat samtliga låter du dem stelna i kylen.
  5. Ta fram vid behov och njut!

Tips!
Du kan även använda Kung Markattas chokladkräm som fyllning.

Jordklok.se - Utvalda produkter sedan 2007

Jordklok.se - Handla naturligt, ekologiskt och hållbart!

Vi är en av Sveriges ledande nätbutiker för ekologisk hudvård, naturlig hårvård, miljövänlig tvätt- och rengöring samt det mesta du behöver för en hållbar livsstil! Har du tips och råd att dela med dig, eller saknar du din favoritprodukt, tveka då inte att kontakta oss!

Årets butik 2020 inom skönhet!

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt