Stäng

Frozen banana bites

Enkelt snacks som du slänger ihop på nolltid och kan ta fram från frysen när suget inte går att motstå! Välj om du vill doppa hela bananbitarna eller bara halva. Du kan även göra två mindre bitar och lägga jordnötssmör i mittet, så gott! Toppa med salt eller valfria nötter och frön.

Ingredienser

1-2 bananer 
50-100 g valfri choklad 
ev salt, nötter och frön som topping

Gör så här

  1. Smält chokladen i ett vattenbad.
  2. Skär bananen i bitar om ca 2 cm.
  3. Lägg bananbitarna på en skärbräda och häll över choklad på alla bitar med hjälp av en sked. Rawchokladfabrikens choklad är ganska tjock i konsistensen när du smälter den och det är därför lättare att hälla över chokladen med hjälp av en sked istället för att doppa. 
  4. Toppa dina bites med salt eller nötkross och ställ in i frysen i minst 1 timme.
  5. Förvara dem i en låda i frysen och ta fram när du är sötsugen.

Tips! 
Vill du göra varianten med jordnötssmör mellan? Skär lite mindre bitar och bred på jordnötssmör på hälften av bananbitarna och sätt ihop med resten. Låt de stå i frysen i ca 30 minuter innan du doppar dem eller häller över choklad.

Jordklok.se - Utvalda produkter sedan 2007

Jordklok.se - Handla naturligt, ekologiskt och hållbart!

Vi är en av Sveriges ledande nätbutiker för ekologisk hudvård, naturlig hårvård, miljövänlig tvätt- och rengöring samt det mesta du behöver för en hållbar livsstil! Har du tips och råd att dela med dig, eller saknar du din favoritprodukt, tveka då inte att kontakta oss!

Årets butik 2020 inom skönhet!

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt