Frozen banana bites

Enkelt snacks som du slänger ihop på nolltid och kan ta fram från frysen när suget inte går att motstå! Välj om du vill doppa hela bananbitarna eller bara halva. Du kan även göra två mindre bitar och lägga jordnötssmör mellan dem, så gott! Toppa med salt eller valfria nötter och frön. Fler recept med choklad? Spana i chokladbollar med mullbär och kexchoklad med hasselnötskräm.

Ingredienser

1-2 bananer
50-100 g valfri choklad
ev salt, nötter och frön som topping

Gör så här

  1. Smält chokladen i ett vattenbad.
  2. Skär bananen i bitar om ca 2 cm.
  3. Doppa bananbitarna i choklad och sätt ner dem på en skärbräda eller ett fat (något som får plats i kylen). Du kan även istället för att doppa, hälla choklad över bananbitarna med hjälp av en sked. Gör som du tycker är enklast.
  4. Toppa dina bites med salt eller nötkross och ställ in i frysen i minst 1 timme.
  5. Förvara dem i en låda i frysen och ta fram när du är sötsugen.

Tips!
Vill du göra varianten med jordnötssmör mellan? Skär lite mindre bitar och bred på jordnötssmör på hälften av bananbitarna. Sätt sedan ihop med resterande bitar. Låt de stå i frysen i ca 30 minuter innan du doppar dem i choklad.

Receptet är publicerat 2021-11-16

Jordklok.se - Utvalda produkter sedan 2007

Jordklok.se - Handla naturligt, ekologiskt och hållbart!

Vi är en av Sveriges ledande nätbutiker för ekologisk hudvård, naturlig hårvård, miljövänlig tvätt- och rengöring samt det mesta du behöver för en hållbar livsstil! Har du tips och råd att dela med dig, eller saknar du din favoritprodukt, tveka då inte att kontakta oss!

Kundomdöme 4,8 av 5 på Prisjakt!

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt