Stäng

Copywriter 50%

Om oss

Teamet bakom Jordklok.se har ett gediget miljöintresse och en stark vilja att bidra till ett mer rättvist och grönt samhälle. Vi vill göra det enkelt för alla att minska sin miljöpåverkan genom att erbjuda ett schysst utbud av naturliga, ekologiska och hållbara produkter via nätet. Vår vision är att på ett enkelt och smidigt sätt hjälpa folk att ändra sina konsumtionsvanor. Vi är helt enkelt den jordklokaste butiken på nätet!

För närvarande är vi ca 40 medarbetare som sitter fördelade på 2 olika enheter i Bromma. Bra kommunikationer såsom tvärbanestation och tunnelbana finns i närheten. Vi erbjuder en arbetsplats med ett härligt familjärt gäng, som håller ihop, det är god stämning och högt i tak. Hos oss har du goda utvecklingsmöjligheter samt chansen att påverka din egen roll och bolagets utveckling. Det bör tilläggas att samtlig kontorspersonal arbetar hemifrån under Corona.

Om tjänsten

Jordklok befinner sig i en stark utvecklingsfas och letar nu efter en framtida kollega som vill följa med oss på denna resa och hjälpa oss att driva företaget framåt. Vi söker därför en Copywriter med start på 50% som kan hjälpa oss utveckla vår hemsida samt övrigt arbete på vår marknadsavdelning.

Du kommer arbeta i en kreativ och skapande roll där du framförallt producerar innehåll (text och grafik) till vår hemsida. Fokus kommer att ligga på att skapa inspirerande texter som fångar våra kunders uppmärksamhet. Därför är det till din fördel om du är prestigelös och språksäker i ditt skrivande. Det är meriterande om du kan hantera längre texter, såsom informativa artiklar och SEO-texter.

Du kommer även att producera kampanjmaterial som drivs vidare i våra olika kommunikationskanaler. Detta innebär att du kommer arbeta med digitala kampanjutskick samt enklare bildredigering.

I arbetet ser vi att du är självständig och drivande och att du har ett öga för att producera inspirerande innehåll. Vi vill att du ska kunna skapa material som går hand i hand med vårt varumärke och vårt hållbarhetstänk, men också vår försäljning. Du kommer arbeta i nära samarbete med vår Content Creator samt vår Webbredaktör. Dina arbetsuppgifter kommer bl.a. bestå av följande:

 • Skapa säljande och informativa produkttexter.
 • Korrekturläsa och språkgranska texter.
 • Underhålla vår hemsida samt löpande lägga upp nya produkter.
 • Skapa nyhetsbrev, samt enklare material till våra sociala medier och andra kommunikationskanaler.
 • Enklare produktfotografering och bildbehandling.
 • Arbeta i vanligt förekommande Adobe-program såsom Photoshop.
 • Behjälplig inom övrigt arbete på marknadsavdelningen.

Din bakgrund

Vi söker dig som har relevant utbildning för tjänsten, gärna inom journalistik eller om du på något annat sätt har byggt upp din kunskap inom detta område. Det är till din fördel om du har erfarenhet från en liknande roll sedan tidigare. Det viktigaste är dock att du har ett gediget intresse för att skriva och kommunicera och att ekologi och hållbarhet ligger dig nära om hjärtat. Vi ser gärna att du har erfarenhet av följande områden för att lyckas i tjänsten:

 • Tidigare arbete på ett medelstort e-handelsbolag.
 • Erfarenhet av att producera nyhetsbrev samt annan digital marknadsföring som drivs ut mot kunder.
 • Erfarenhet av att skapa produkttexter samt informativt innehåll, som driver vår försäljning.
 • Förståelse för e-handel, kundköp och försäljning, samt processerna som uppstår, och hur de hör ihop med marknadsföringen.
 • Att du talar och skriver flytande svenska och engelska.

Övrig information

Låter detta intressant? Skicka gärna in din ansökan ihop med CV och löneanspråk till jobb@jordklok.se märk din ansökan med ”Copywriter 50%”. Eftersom tjänsten är på 50% till en början, ser vi gärna att du har en kompletterande sysselsättning vid sidan av. Då vi arbetar löpande med rekryteringen ber vi dig att skicka in din ansökan snarast möjligt. Tjänsten är på deltid och tillsätts enligt överenskommelse.

Jordklok.se - Utvalda produkter sedan 2007

Jordklok.se - Handla naturligt, ekologiskt och hållbart!

Vi är en av Sveriges ledande nätbutiker för ekologisk hudvård, naturlig hårvård, miljövänlig tvätt- och rengöring samt det mesta du behöver för en hållbar livsstil! Har du tips och råd att dela med dig, eller saknar du din favoritprodukt, tveka då inte att kontakta oss!

Årets butik 2020 inom skönhet!

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt