Khoisan Gourmet’s ekologiska äggersättare är en fantastisk produkt för dig som inte kan äta ägg eller vill ha ett veganskt alternativ till ägg. Genom att enkelt blanda äggersättaren med vatten kan man använda den i många recept som till exempel sockerkaka, pannkakor, bröd, gratänger och annat där man behöver äggens egenskaper. Äggersättaren är inte lämpad för tillagning av äggrätter som äggröra eller stekt ägg.
- Ekologisk äggersättare i pulverform.
- Veganskt alternativ till ägg.
- Förpackningen motsvarar ca. 23 ägg.
- Fri från gluten.
Användning:
1 rågad matsked av äggersättaren (7,5 g) och 30 ml kallt vatten motsvarar 1 ägg. Blanda äggersättaren med kallt vatten och använd sedan enligt mängd av ägg i recept.
Recept:
Sockerkaka:
6 ½ dl vetemöl
2 dl socker
2 msk äggersättare (15 g)
2 dl sojamjölk
2 dl rapsolja
1 ½ tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
Florsocker till garnering
Blanda äggersättare med 60 ml vatten tills blandningen är slät. Smörj en form. Blanda mjöl och bakpulver. Blanda de övriga ingredienserna väl med den förblandade äggersättaren. Blanda sedan i mjölet, en matsked i taget och blanda med handmixer för att göra till en smidig deg. Baka kakan på ca. 170°C i ca. 50 minuter (cirkulerande luft). Låt svalna och dekorera med florsocker.
Tips!
Du kan också göra läckra muffins från degen, cirka 12 stora eller 16 mindre bitar. Baktid 25-30 minuter.
Veganska pannkakor:
190 g dinkelmjöl
3 dl rismjölk
2 msk äggersättare (15 g)
Rapsolja
Blanda äggersättare med 60 ml vatten enligt anvisningarna. Tillsätt rismjölken och blanda mjölet gradvis i smeten och rör om. Låt degen svälla i cirka en timme och stek smeten i olja tills pannkakorna är gyllenbruna på båda sidor.