DIY - Ansiktsmask med rasullera

Ansiktsmask med rasullera

En ansiktsmask med rasullera rengör på djupet utan att torka ut huden. Genom att tillsätta en vårdande vegetabilisk olja i masken får du ett ännu lenare resultat. Avokadoolja är fuktighetsbevarande och mjukgörande, den passar särskilt bra för torr, känslig och mogen hy. Rosenvatten återfuktar och balanserar hudens pH-värde. Du kan även spraya på eller badda huden med rosenvatten efter att du har tvättat bort lermasken samt innan du applicerar olja och/eller fuktkräm! 

Ingredienser

1 msk rasullera i pulverform
1,5 msk rosenvatten
5 droppar avokadoolja
1 droppe valfri eterisk olja

Gör så här

  1. Strö pulvret över rosenvattnet och låt det sjunka in utan omrörning.
  2. När du ser att pulvret har sugit upp allt vatten så ta baksidan av en sked i trä eller plast och rör ihop mjukt och försiktigt.
  3. Tillsätt några droppar av avokadoolja och rör samman igen.

När du blandar på detta sätt är det enklare att undvika klumpar, skulle klumpar uppstå ändå så fortsätt att blanda tills det är slätt.

Vilken eterisk olja ska jag använda?

I droppdown menyn för Crearomes eteriska oljor kan du läsa mer om respektive olja. Vilken hudtyp den passar bäst för, om den ska hanteras med försiktighet samt om övriga användningsområden.

Receptet är publicerat 2021-11-30

Jordklok.se - Utvalda produkter sedan 2007

Jordklok.se - Handla naturligt, ekologiskt och hållbart!

Vi är en av Sveriges ledande nätbutiker för ekologisk hudvård, naturlig hårvård, miljövänlig tvätt- och rengöring samt det mesta du behöver för en hållbar livsstil! Har du tips och råd att dela med dig, eller saknar du din favoritprodukt, tveka då inte att kontakta oss!

Kundomdöme 4,8 av 5 på Prisjakt!

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt